De Alpen met meditterane twist

Hou je van de bergen en van de Middellandse Zee? Dan zit je in de regio Meran/Merano en omgeving op de juiste plek. In het Noord-Italiaanse Zuid-Tirol gaan besneeuwde bergtoppen en groene alpenweiden namelijk samen met wijngaarden en wuivende palmbomen. Die mix van alpiene gemütlichkeit en mediterrane flair vind je trouwens ook terug in de lokale keuken: van traditionele berghutten tot culinaire toprestaurants.

In Meran en omgeving kom je tot rust in de thermen of tijdens een zonnige wandeling in de bergen. Ook op cultureel gebied beleef je hier vele hoogtepunten: van musea en muziekfestivals tot de tuinen van kasteel Trauttmansdorff, het vakantieverblijf van Keizerin Sissi.

Ontspannen wandelen: slow hiking

De regio Meran is een paradijs voor hikers. Je wandelt er langs de eeuwenoude irrigatiekanalen van de waalwegen in Algund/Lagundo, Marling/Marlengo, Dorf Tirol /Tirolo, Schenna/Scena of Lana en omgeving. Onderweg word je getrakteerd op panoramische uitzichten, geurende appelbloesem en bloeiende alpenweiden. Er zijn ook themaroutes of interactieve familietrails te vinden, zoals resp. de Appel- of Wijnweg en de Haflinger Adventure Trail. Het zijn stuk voor stuk informatieve routes die in het teken staan van de natuurlijke schatten die deze regio hebben vormgegeven.

Op de traditionele Kurpromenade en Gilfpromenade in Meran loop je dan weer langs de bloem- en boomrijke oever van de rivier de Passer, met prachtige art-nouveau gebouwen aan weerszijden van de rivier. Ook hier haal je als wandelliefhebber je hart op.

Hiken op verschillende hoogteniveaus

In Meran en omgeving vind je uiteenlopende wandelpaden, van 300 tot 3.000 meter hoogte. De Meran High Mountain Trail leidt je van berghut naar berghut tijdens een meerdaagse hike door de bergen. Op het hoogteplateau Hafling/Avelengo geniet je van een stevige wandeling in de lentezon, terwijl je in de idyllische, rustige vallei Ultental/Val d’Ultimo de alledaagse drukte even helemaal vergeet.

Wellness in regio Meran

Na een actieve hike langs wijngaarden, kraakheldere bergmeren en diepgroene bossen is het tijd voor ontspanning. Meran staat al eeuwenlang bekend als kuuroord en in de thermen en spa’s kom je heerlijk tot rust. Ook in de wellnesscentra en openluchtzwembaden van Naturns/Naturno, de luxueuze spahotels in de hele regio of bij de indrukwekkende Partschins/Parcines-waterval laad je helemaal op.

Openbaar vervoer met de Guest Pass

Je verkent Meran en omgeving eenvoudig per openbaar vervoer. Met de Südtirol Guest Pass – verkrijgbaar via vele lokale accommodaties – reis je gratis met de bus, trein of openbare kabelliften.

Evenementen en festivals

Een wandeling met ervaren bergbeklimmers, een begeleide dauwtrip of een hike onder de vallende sterren? Een muzikale kasteelavond, alpien volksmuziekconcert of jazzfestival? De regio Meran en omgeving verrast, elke dag opnieuw.

Voor meer informatie, raadpleeg www.suedtirol.info/meran-omgeving