Hoe zorg ik dat ik niet verloren loop bij het wandelen?

2 minuten leestijd

Misschien overkomt het je nooit, misschien net geregeld: de weg kwijt raken als je aan het wandelen bent. Met dit lijstje vol handige tips en gadgets is verdwalen helemaal oké, want je vindt gegarandeerd je weg terug.

accessoire
  • Wandelen

Het noorden kwijt?

Laat dit multifunctionele hebbeding je trouwe gezel zijn bij avontuurlijke staptochten. Vier tools krijg je, voor de prijs van ééneen kompas om je te oriënteren, een thermometer, een vergrootglas om fauna en flora van dichtbij te observeren én een fluitje voor je veiligheid. Hang het ding aan je sleutelbos, zo heb je het altijd bij je.

Multifunctioneel fluitje met kompas – €6 – Geonaute.

Vanzelfsprekend…

Hoe vraag je om hulp in een land waar je de taal niet kent én geen gsm-bereik hebt, zodat Google je niet kan helpen? Met één vinger en dit reisarmbandje vol iconen pols je eenvoudig naar een restaurant, de dichtstbijzijnde winkel of het toilet. In totaal staan er zestien iconen op het reisarmbandje, dat trouwens in grote en kleine maat bestaat.

Reisbandje – €7,95 – Ikgaopavontuur.

 

Goed georiënteerd

Train je oriënteringsvermogen door geregeld een oriëntatieloop op je planning te zetten. Daarbij passeer je, hardlopend of wandelend, een aantal gemarkeerde punten die je kan aflezen van een kaart. De route daartussen? Die bepaal je zelf. Goed begaanbare wegen, dwars door het bos… Jij kiest! Oriëntatielopen vragen omeen goede fysieke conditie, maar ook om hersenwerk. Wedden dat je in de toekomst minder snel verloren loopt?

Vind een oriënteringsloop via orienteering.vlaanderen.

Be (h)appy

Download op je smartphone een paar wandelapps om een route uit te stippelen én het noorden niet kwijt te geraken. Denk aan Komoot: een handige app vol leuke routes, met een planner en navigatie. De app Wandelknooppunt werkt dan weer fijn op het knooppuntennetwerk. Onderweg kan je altijd makkelijk je route bijsturen.

Komoot en Wandelknooppunt – gratis – voor iOS en Android.

Wat zegt de GPS?

Een wandelkaart die nat regent, geen signaal voor je telefoon… Als je wil vermijden dat je door dat soort omstandigheden de weg kwijtraakt, kies dan voor een wandel-gps. Dit is een ideaal instapmodel. Het toestel is compact en bestand tegen stof, vuil en water. Uitgerust met onder meer een kompas, hoogtemeter en wereldkaart kan je zorgeloos vertrekken. Toch de weg kwijt? Je hebt ruim 25u tijd, want zo lang doet de batterij het.

Garmin eTrex 10 – €109 – Garmin.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer