Lichtgewicht (voor je) portemonnee

Als Coen op trektocht gaat, telt elke gram. Zo licht mogelijk op pad gaan, dat is een uitdaging die hij graag aangaat. En daarvoor haalt hij al eens naald, draad en een rol duct tape boven. 

Tekst Lien Lammar  Foto’s Coen Buitink

1

Coen Buitink (48): ‘Ik heb vroeger veel trektochten in de Alpen gedaan. Tijdens één van die tochten droeg ik een rugzak van meer dan twintig kilogram op mijn rug, terwijl die van de berggids amper de helft woog. Dat heeft me doen nadenken. Welke spullen kan ik thuis laten? Hoe kan ik gewicht besparen op de dingen die ik wél meeneem? Zo ben ik me beginnen verdiepen in lightweight backpacking. Toegegeven, je kan er heel erg ver in gaan. Op een bepaald moment knipte ik zelfs alle labels uit mijn kleding. (lacht) Maar het loont: met een lichtere rugzak heb je zoveel meer bewegingsvrijheid. Lichtgewicht buitensportmateriaal is vaak prijzig, maar je kan ook zelf aan de slag. Dit lichtgewicht portemonneetje heb ik zelf geknutseld. Er past perfect een bankkaart, identiteitskaart en wat papiergeld in. Meer heb je niet nodig voor een weekje wandelen of fietsen. Ik hou er van om iets met materialen te maken die anders weggegooid zouden worden. Goedkoop én leuk om te doen.’

Stap 1

Teken het sjabloon – een soort huisje met twee verdiepingen - op een ruitjespapier. Gebruik een bankkaart als basis, maar maak de vakken net iets groter. Laat de schuine randen van het klepje eerst één ruitje omhoog gaan. 

Stap 2

Zet het papier met paperclips vast op een stuk schuimfolie (verpakkingsschuim). Je kan ook karton gebruiken, maar dat is minder bestand tegen vocht. Knip het sjabloon zorgvuldig uit langs de lijntjes.

Stap 3

Werk verder met de uitgeknipte schuimfolie. Vouw de twee rechthoeken op elkaar en kleef de zijkanten dicht met stukjes duct tape. Beplak daarna rest van de buitenkant en het klepje met meerdere lagen tape.

Stap 4

Naai met naald en draad een stuk lint vast op de buitenkant van het klepje. Zet op de voorkant van het portemonneetje een tweede stuk lint vast onder een laagje duct tape als versteviging voor de klittenband. Naai de twee stukjes klittenband op de juiste plaats.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!