Opnieuw Lente-avondwandelingen in Noord-Hageland

2 minuten leestijd

Vijf Pasar-afdelingen uit de streek Leuven-Hageland slaan de handen in elkaar voor een bovenlokaal initiatief. Tijdens hun lente-avondwandelingen laten ze de deelnemers kennis maken met de mooiste plekjes in hun gemeente. Je kan wandelen in Tremelo, Gelrode, Bekkevoort, Begijnendijk en Zichem

actua
  • Wandelen

Elke wandeling verloopt volgens hetzelfde stramien. De deelnemers vertrekken om 19.00 u in groep voor een begeleide wandeling van 7 km. Ze betalen 1 euro per persoon. In ruil krijgen ze een versnapering en zijn ze verzekerd. Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.

vrijdag 2 juni: Tremelo

We wandelen door de Laakvallei. De Laak is een zijrivier van de Demer. Door de rechrekking en dijkverhoging van de Demer (1974) krijgt de Laak enkel nog regenwater en rioolwater aangevoerd. In de zomermaanden staat de Laak dan ook vaak droog.

Meer info

vrijdag 9 juni: Gelrode

We wandelen bergop via de Hondsheuvel met zijn hondenkerkhof richng Wezemaal om daarna terug af te dalen naar het vertrekpunt.

Meer info

vrijdag 16 juni: Bekkevoort

Langs prachtige holle wegen bereiken we een uitgestrekt gebied met appel- en perenplantages. Kleine veldwegen brengen ons terug naar het vertrekpunt.

Meer info

vrijdag 23 juni: Begijnendijk

We verkennen en bewonderen de Begijnendijkse beken en plassen: van de Vennebeek in het Bieheidebos tot het moeras en de vijver van de Raam.

Meer info

vrijdag 30 juni: Zichem

We wandelen in de voetsporen van De Witte. Via de kiosk op de markt trekken we naar de Maagdentoren. Via de Demerbroeken gaan we tot in Testelt om stroomopwaarts terug te keren naar Zichem.

Meer info

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer