Reiswijzer. De Alpen, maar dan anders: herfstwandelen in Flims

De bergen: in de zomer zijn ze zalig, in de winter kan je er sporten in de sneeuw… maar in de Indian Summer is het er ook heerlijk herfstwandelen! Thomas De Boever trok naar Flims in de Zwitserse Alpen en probeerde een paar van de meer dan 77 wandelingen en dagexcursus uit. Je vindt de volledige reportage in reisspecial van Pasar Wandelen 2023.

Teksten foto: Thomas De Boever

Met de trein van Brussel naar Flims is het meest ecologische keuze. Dat kan in drie etappes, de laatste met de bus.

- Trein van Brussel naar Zürich. Er zijn regelmatige treindiensten van Brussel naar Zürich. Je kunt een internationale trein nemen of een combinatie van treinen via Duitsland.

- Spoor vervolgens van Zürich naar Chur, de hoofdstad van het Zwitserse kanton Graubünden meteen een treinknooppunt voor de regio.

- Laatste etappe van Chur naar Flims: vanaf het treinstation in Chur kan je een regionale bus nemen naar Flims. De busrit duurt ongeveer 30-40 minuten, afhankelijk van het verkeer en de wegomstandigheden.

 

1

Eten

La Clav in Hotel Adula

www.adula.ch

De veganistische en vegetarische gerechten in de Bündnerstube ‘La Clav’ van Hotel Adula zijn een creatieve herinterpretatie van klassiekers zoals capuns en pizokel. Hierbij blijft La Clav trouw aan zijn roots, maar zorgt tegelijkertijd voor nieuwe smaakervaringen, bereid met regionale en duurzame ingrediënten.

Ustria Startgels

www.startgels.ch

In het hart van het wandelgebied van Flims, direct aan de waterroute, serveert Ustria Startgels heerlijke gegrilde specialiteiten, romige polenta, huisgemaakte pasta en andere lekkernijen op het zonneterras.

Riders Restaurant

https://en.ridershotel.com

Het eerste vegetarische restaurant in LAAX experimenteert met traditionele technieken en smaken. Verse, seizoensgebonden ingrediënten van lokale producenten geven de gerechten een originele twist. Zelfgekweekte kruiden en veel creativiteit van de jonge chefs veranderen alledaagse gerechten in een interessante culinaire ervaring.

Ustria Naraus

https://www.berghaus-naraus.ch/

Het bergrestaurant Ustria Naraus is direct gelegen bij het bergstation van de Foppa-Naraus stoeltjeslift, midden in het wandelgebied, onder de Flimserstein. Het ruime zonneterras biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Na afloop neem je de stoeltjeslift weer terug naar Flims. Of je laat al wandelend de maaltijd wat zakken...

Doen

Het Caumameer

Ongelooflijk helder azuurblauw water in de Alpen? Ja! Absoluut! Het Caumameer is een absolute must-visit vanwege zijn betoverende schoonheid en unieke ligging in de Alpen. Een trip naar Flims is gewoon niet compleet zonder een bezoek aan dit natuurwonder.

De Rijnkloof van Flims

Aka de Grand Canyon van Zwitserland, een ander indrukwekkend hoogtepunt van de regio. Dit spectaculaire landschap wordt gekenmerkt door zijn imposante geologische formaties en steile rotswanden. Een bezoek aan het uitzichtpunt ‘Il Spir’ hoort daar zeker bij.

Tektonische Arena Sardona

Ga naar de Segnushuette en aanschouw de indrukwekkende Tektonische Arena Sardona - een must-see voor elke natuurliefhebber. Echte stappers kiezen ervoor om te voet naar de hut te gaan, terwijl anderen de lift nemen om het spectaculaire landschap te bewonderen.

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!