Warm kerstwandelen: de lampionnentocht van Pasar Turnhout

Doe je mee met de lampionnetjeswandeling die Pasar-gids Rudi Cnaeps uitstippelde in Turnhout? Da’s niet alleen genieten van de lichtjes, maar ook wandelen voor het goede doel: je wandelt t.v.v. 'Move for Parkinson. '

1

Klaar voor een avondlijke kerstwandeling doorheen de Turnhoutse natuur met vennen, heide, weides en bossen? En mét verlichte lampionnen? Pasar-gids Rudi Cnaeps werkte deze wandeling speciaal uit voor ouders met (jonge) kinderen. Je vertrekt aan het Veldekenshof, in park Heizijdse Velden en aan de rand van het vennengebied. Die brasserie geeft trouwens opleidingskansen aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Vandaar gaat het naar het landgoed Boones Blijk, een oude garenblekerij uit de 18de eeuw. De bleekvennen werden omgevormd tot een park, dat nog steeds in privéhanden is. Via het gerestaureerde boswachtershuisje wandel je door de Nieuwe Bossen naar Peerdsven. Daar leer je hoe belangrijk die typische vennen zijn voor Turnhout en voor het hele ecosysteem. De tocht loopt verder tot aan het Clarissenklooster, vandaar stap je tot aan Veldekenshof, dat meteen het eindpunt is van deze wandeling.  
 
Kerstwandelen met lichtjes 
In deze lampionnentocht verken je – met de hele familie, als je wil - de mooie natuur van het Turnhoutse Vennengebied. De tocht wordt gewandeld t.v.v. 'Move for Parkinson'.  
• Lengte: +/- 4 km.  
• Zaterdag 17 december om 18 uur.  
•Vertrek en aankomst aan Veldekenshof (Veldekensweg 1B, Turnhout).  
• Deelname: 5 euro (lampion inbegrepen).  
• Contact: Rudy Cnaeps -rudy.cnaeps@scarlet.be - 0494 57 08 90. 
• Inschrijven: ter plekke of via www.pasar.be/turnhout 

Meer lezen over deze wandeling?  

In Volg de Gids in het decembernummer van Pasar Wandelen vind je het volledige verhaal van deze bijzondere kerstwandeling.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!