Warm kerstwandelen: de lampionnentocht van Pasar Turnhout

2 minuten leestijd

Doe je mee met de lampionnetjeswandeling die Pasar-gids Rudi Cnaeps uitstippelde in Turnhout? Da’s niet alleen genieten van de lichtjes, maar ook wandelen voor het goede doel: je wandelt t.v.v. 'Move for Parkinson. '

actua
  • Wandelen

Klaar voor een avondlijke kerstwandeling doorheen de Turnhoutse natuur met vennen, heide, weides en bossen? En mét verlichte lampionnen? Pasar-gids Rudi Cnaeps werkte deze wandeling speciaal uit voor ouders met (jonge) kinderen. Je vertrekt aan het Veldekenshof, in park Heizijdse Velden en aan de rand van het vennengebied. Die brasserie geeft trouwens opleidingskansen aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Vandaar gaat het naar het landgoed Boones Blijk, een oude garenblekerij uit de 18de eeuw. De bleekvennen werden omgevormd tot een park, dat nog steeds in privéhanden is. Via het gerestaureerde boswachtershuisje wandel je door de Nieuwe Bossen naar Peerdsven. Daar leer je hoe belangrijk die typische vennen zijn voor Turnhout en voor het hele ecosysteem. De tocht loopt verder tot aan het Clarissenklooster, vandaar stap je tot aan Veldekenshof, dat meteen het eindpunt is van deze wandeling.  
 
Kerstwandelen met lichtjes 
In deze lampionnentocht verken je – met de hele familie, als je wil - de mooie natuur van het Turnhoutse Vennengebied. De tocht wordt gewandeld t.v.v. 'Move for Parkinson'.  
• Lengte: +/- 4 km.  
• Zaterdag 17 december om 18 uur.  
•Vertrek en aankomst aan Veldekenshof (Veldekensweg 1B, Turnhout).  
• Deelname: 5 euro (lampion inbegrepen).  
• Contact: Rudy Cnaeps -rudy.cnaeps@scarlet.be - 0494 57 08 90. 
• Inschrijven: ter plekke of via www.pasar.be/turnhout 
Meer lezen over deze wandeling?  
In Volg de Gids in het decembernummer van Pasar Wandelen vind je het volledige verhaal van deze bijzondere kerstwandeling.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer