Wat koop je voor een kleuter die je meeneemt op kampeervakantie?

2 minuten leestijd

Eigenlijk is het simpel wanneer je met (kleine) kinderen gaat kamperen. Wil je een geslaagde trip, bescherm ze dan tegen de regen, honger en koude. Dat doe je in dagelijks leven uiteraard ook, maar tijdens het kamperen is deze vuistregel toch nét ietsje belangrijker. Reporter Lien Lammar zocht en vond de geschikte slaapzak en slaapmat.

accessoire
  • Kamperen

Zelfs in de zomer kan het ’s nachts flink koud zijn, zeker wanneer je op een open grasveld of in de Ardennen gaat kamperen. We hebben zelf een slaapmat met een uitstekende isolatiewaarde, en wilden voor onze twee zoontjes niet anders.

Onze zoektocht bracht ons bij de Nomad Kids 3.8, een zelfopblaasbare slaapmat van 3,8 centimeter dik. Met een R-waarde van 5 zou je met dit matje zelfs bij vriestemperaturen kunnen gaan kamperen. De vulling van PU-foam zorgt voor een uitstekende isolatie én een comfortabele ligging – we hebben het zelf ook getest. Het matje weegt net geen kilogram en meet opgerold 60 cm op 11 cm. Vrij compact dus, al was het toch wat zoeken om twee exemplaren mee te nemen op onze fiets, want zo’n lange rol past niet in een fietstas. Met een lengte van 122 cm en breedte van 60 cm is het ideaal voor kleine kampeerders. Zelfs ons babyzoontje heeft er heerlijk op geslapen. Hoewel het matje heel zacht aanvoelt, hadden we voor beide jongens toch nog een kleine bedovertrek mee waar we het matje in staken.

Vooral voor de jongste (tijdens onze fietsvakantie 6 maanden) was dat een slimme zet. Hij sliep gewoon in zijn slaapzakje dat we thuis ook gebruiken, de vierseizoensslaapzak van Puckababy. Handig omdat je in laagjes kan werken: soms begonnen we met de lenteslaapzak, om een paar uur later, wanneer de temperatuur in de tent wat meer gezakt was, de buitenzak erover aan te trekken. Dankzij het lakentje lag hij niet met zijn hoofd en gezichtje bloot op het polyester.

Onze oudste zoon had zijn eerste échte slaapzak gekregen, de Grand Canyon Utah 150. Een dikke, zachte synthetische kinderslaapzak met een grote, voorgevormde kap. Hij is lekker breed onderaan – ideaal voor woelende beentjes – en kan helemaal open geritst worden, zodat hij ook perfect als deken bruikbaar is. Met een comforttemperatuur van 2 graden Celsius waren we er vrij gerust in dat onze zoon warm de nacht zou doorkomen. “Gezellig!” riep hij steevast wanneer hij ’s avonds in zijn slaapzak kroop. Wat zoveel wil zeggen als: goedgekeurd!

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer