Wat neem je mee bij het kamperen met een peuter?

2 minuten leestijd
Op pad gaan met de tent én een peuter: dat klinkt als een uitdaging. Wat neem je bijvoorbeeld mee? Deze items stonden op onze paklijst en bleken echte voltreffers.
praktisch
  • Kamperen

Onze zoon sliep gewoon in zijn slaapzakje dat we thuis ook gebruiken, de vierseizoensslaapzak van Puckababy. Handig omdat je in laagjes kan werken: soms begonnen we met de lenteslaapzak, om een paar uur later, wanneer de temperatuur in de tent wat meer gezakt was, de buitenzak over aan te trekken. Zorg zeker ook voor een goed isolerend slaapmatje. Dat kan gerust een matje voor een volwassene zijn.

Reis je met de wagen, kan een reistentje van Deryan een optie zijn. Deze compacte, opvouwbare campingbedjes zijn makkelijk mee te nemen. Kijk zeker eens op tweedehandssites als je er eentje wil aanschaffen: je vindt er vaak exemplaren die nog in zeer goede staat zijn.  

Aangezien we zelf reisden met de fiets, waren we beperkt in onze bagage. Een kinderstoel meenemen was dus niet aan de orde. De Kids Kit Hi Seat stoelverhoger was het perfecte alternatief: een inklapbare stoelverhoger die je ook ‘los’ kan gebruiken als stoeltje op de grond. Een idee dat ik netjes gestolen had van Stien Schrijvers, die op haar blog een artikel schreef over fietskamperen met een baby. Na één dag liep onze zoon al vanzelf naar zijn stoeltje wanneer het etenstijd was. Wij kochten ons exemplaar tweedehands voor enkele euro’s.

Het meest gedragen kledingsstuk op onze kampeertrip was het regenpak van Playshoes dat we online kochten. Samen met een paar regenlaarsjes de ideale combinatie om ’s morgens door het natte gras te lopen of op regenachtige dagen buiten te spelen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer