Wegentol in Noorwegen

1 minuut leestijd

Moet je wegentol betalen in Noorwegen?

Helpdesk
  • Kamperen

> Ja, maar ook dat kan automatisch.

Tag

Er is in Noorwegen ook een Autopass-tag om op een automatische/elektronische wijze de wegentol te betalen die je op een aantal wegen moet betalen, evenals de kosten van bruggen en ferry’s in Denemarken en Zweden.

Nummerplaatregistratie

Je kan (als buitenlander) er ook voor kiezen om je voertuig en nummerplaat vooraf te registreren op autopass.no/visitors-payment, maar dat is niet verplicht. Het gebruik van de Autopass-tag trouwens ook niet.

Rekening opgestuurd

Je mag dus vrij op veel tolwegen rijden, en ben je niet geregistreerd, dan krijg je in principe automatisch, na enkele maanden, thuis de rekening opgestuurd van die trajecten waar je tol moest betalen. Daar zijn geen meerkosten aan. 

Speciale trajecten

Op enkele speciale trajecten in Noorwegen moet je wel altijd tol betalen, de zogenoemde privéwegen die opgenomen zijn in het normale verkeersplan. De Peer Gynt-weg is zo’n voorbeeld. Als je je vooraf geregistreerd hebt, wordt ook die tol achteraf toegestuurd. Ben je niet geregistreerd, dan moet je aan het tolhuisje uitstappen en met de bankkaart betalen, zoniet: hoge boete!

De meest actuele informatie over tol in Noorwegen vind je via www.pasar.be/landenfiche/noorwegen

 

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Wetgeving
Wonen in een camper
Wetgeving
Rijverboden Duitsland
Wetgeving
Mag ik nog met M+S-banden in Frankrijk rijden?
Wetgeving
Fietsen op de trekhaak
Wetgeving
Goed voor het milieu
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer