'Even stoppen? Zit op je noppen!'

3 minuten leestijd

Corona heeft ons niet alleen op een andere manier doen denken, ook onze beleving van activiteiten is mee veranderd het afgelopen jaar. We geven graag op regelmatige basis een inspirerend Corona-verhaal van een vrijwilliger of een deelnemer op een Pasar-activiteit.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Deze week delen we het verhaal van Lieve Struyf (62). Lieve is niet alleen actief bij Pasar Voorkempen, maar ook bij Femma en KWB. 

Hoe heb jij het afgelopen jaar ervaren?  

De eerste maanden waren leuk, rustig, verlost van alle verplichtingen, meer tijd in de natuur en relaxen bij klusjes die er anders nooit van kwamen. Na de tweede lockdown sloeg soms de verveling toe en ook de motivatie om nog initiatieven te nemen of contact te zoeken met mensen die je al zo lang niet meer in levende lijve had kunnen zien, ging zienderogen achteruit. 

Is je leven veranderd? Zo ja, in welke zin?  

Ja, vroeger spraken we veel af met vrienden of kennissen en deden we vaak activiteiten in verenigingsverband. Dat is allemaal weggevallen. Reisjes plannen of uitstapjes organiseren is leuk. Dat kan nu alleen virtueel en tast de motivatie aan. 

Is het leven van de mensen rondom jou hard veranderd?  

Ja, de meesten zien alleen nog hun kinderen en zelfs dat is serieus teruggevallen. Iedereen tracht zo goed mogelijk op zoek te gaan naar leuke activiteiten en ontmoetingen als wandelen en fietsen, met picknick. De meeste leeftijdsgenoten reageren vrij gelaten en trachten tevreden te zijn met wat er wel nog is: de tuin, de natuur,… 

 Welke corona-proof activiteit heb jij georganiseerd of gevolgd?  

In oktober 2020, net voor de tweede lockdown en toen het nog mocht, hebben we een 3-daagse citytrip georganiseerd in eigen land, nl. in Poperinge. Deze gevarieerde uitstap deed deugd. Overnacht in het Talbot House, Dodencellen bezocht en prachtige St. Bertinuskerk. Laatste dag prachtige wandeling door de Hoppestreek.  Verder talloze anderhalvemeter- picknickwandelingen gedaan met bubbel van 4. Heel mooie plekjes ontdekt.  Met de kleinkinderen verschillende wandel-zoektochtjes gedaan in parken en bossen. Gemeente Brasschaat verdient daarvoor een pluim. 

Vond je het fijn om onder andere omstandigheden iets te organiseren of zelf te doen?  

Ja, dat was fijn en hopelijk gaan we ermee door. Horeca hadden we helemaal niet nodig. We hebben de geneugten van het picknicken ontdekt. Er kwam ook weinig of geen voorbereiding aan te pas. Het was een kwestie van het weer afwachten en af te spreken via Whatsapp. We hebben opnieuw geleerd om te genieten van de kleine dingen en met weinig tevreden te zijn.

Ik vond het wel jammer dat het steeds dezelfde initiatiefnemers waren en dat de banden met de grotere groep of vereniging niet zo intens waren. 

Heb je tips voor anderen om  te genieten van corona-proof vrije tijd?  

Bij droog weer: alles laten vallen en prioritair de natuur in, met de fiets of te voet (luxe voor wie dat kan) . In de vrijgekomen tijd: zoveel mogelijk anderen proberen te helpen die het moeilijker hebben: klussen, babysit, boodschappen, …Een nieuwe studie aanvatten of toekomstige reizen plannen,  die de uitstapjes en reizen kunnen compenseren. 

Heb je tips voor anderen om een corona-proof activiteit te organiseren?  

Spreek ter plaatse af en vermijd carpoolen. Neem op wandelingen of fietstochten een vel noppenplastiek mee , zo kan je overal droog, warm, hygienisch én met afstand gaan zitten om te rusten of te picknicken- zélfs als er geen bank voorhanden is. Weegt ook niks. 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer