Rijverboden Duitsland

1 minuut leestijd

In Duitsland is soms een rijverbod voor vrachtwagens van kracht. Hoe zit dat met zwaardere campers?

Helpdesk
  • Kamperen

Het Duitse rijverbod geldt op zon- en feestdagen van 00-22 uur voor vrachtwagens en   voor bedrijfswagens (ongeacht hun gewicht) die een aanhangwagen trekken. Van 1 juli t/m 31 augustus geldt zo’n rijverbod ook op zaterdagen van 07-20 uur op diverse wegen en/of weggedeelten. De parkeerplaatsen staan dan vol, maar vakantieverkeer heeft vrijbaan en daar is het om te doen. 

Uitgezonderd zijn geregistreerde campers en personenauto’s die een caravan of aanhangwagen trekken, tenzij het spul toch is ingericht of omgebouwd voor goederenvervoer. Kennelijk gebeurt dat om de regels te omzeilen.

Uitgezonderd zijn sinds 2008 ook bestelwagens tot 3,5 ton die een aanhangwagen trekken die duidelijk voor sport- of vrijetijdsdoeleinden is bedoeld. Krijg je toch een boete, maak dan achteraf bezwaar op grond van ‘Onderweg als vakantieverkeer’.

Meer info 

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Wetgeving
Wonen in een camper
Wetgeving
Mag ik nog met M+S-banden in Frankrijk rijden?
Wetgeving
Fietsen op de trekhaak
Wetgeving
Wegentol in Noorwegen
Wetgeving
Goed voor het milieu
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer