Weinsberg gaat uit van gewichtsbesparing

2 minuten leestijd
De Duitse fabrikant Weinsberg lanceert de superlight bouwwijze om kilo’s te besparen. Heel wat reeksen, zoals hun alkoven, ondergaan detailwijzingen. De buscampers krijgen een reeks nieuwe opties.
actua
  • Kamperen met de motorhome
  • Kamperen

Superlicht

Campers en hun gewicht: het blijft een haat-liefdeverhouding. Met zijn superlight technologie heeft Weinsberg de oplossing. Twee van hun grootste modellen, de CaraCore 700 MEG (twinbed) en CaraHome 650 DG (dwarsbed) bijten de spits af. Veel gewicht wordt bespaard door een nieuwe, nog stevigere stoelconstructie met lichtgewichttechnologie en meubelfronten uit sterke lichtgewichtplaten. Waar mogelijk is kunststof vervangen door staal.

Extra gewichtsbesparingen bereik je nog door lichtere bladveren en door de mogelijkheid om de standaard accu in te ruilen voor een krachtige lithiumionbatterij. Goed voor een gewichtsbesparing tot 30 procent! Hierdoor kan je in de CaraCore 700 MEG vijf gehomologeerde zitplaatsen voorzien. In de nieuwe CaraHome 650 DG zijn dat er zelfs zes.

Prominente alkoven

Plaats voor zes personen, twee gescheiden slaapruimtes en ongelooflijk veel ruimte: dat is de nieuwe CaraHome. Zo bevestigt Weinsberg zijn geloof in de alkoofcamper. Er zijn twee indelingen met een dwarsbed, de 550 MG en de 650 DG Superlight. De 600 DKG heeft een stapelbed tegen de achterwand en de 650 MEG is ronduit bijzonder met achteraan een twinbed. Het nieuwe interieur volgt de trends: licht in gewicht, strakke lijnen, gelamineerde afwerking en greeploze bovenkasten.

Algemene verbeteringen

Bij de CaraCompact en CaraCompact Edition |PEPPER| kies je optioneel voor centrale vergrendeling van de garagedeuren en voor het iNet-systeem om je Truma- en Alde-toestellen via bluetooth en smartphone te bedienen. Het e.hit-draagsysteem trost fietsen tot 150 kg. Aan de CaraLoft, CaraSuite en CaraCore wijzigen enkel wat details.

Buscampers

De buscampers van Weinsberg kregen geen revolutionaire wijzigingen, wel tal van nieuwe opties. Voortaan kan je bij alle buscampers kiezen voor een elektrische, soft-close schuifdeur, een vuilwatertank met elektrische aftapkraan, camerabewaking en een 110 W zonne-energie-installatie (niet voor voertuigen met een pop-updak). Voor de achterdeuren zijn nu grotere omlijste ramen leverbaar, net als de Dometic 2000-dakairco met een antracietkleurige kap.

www.verbeeck.be

 

www.weinsberg.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer