Weinsberg vindt het concept buscamper heruit

2 minuten leestijd

Weinsberg heeft met de nieuwe Caralife 630 LQ het concept buscamper heruitgevonden. Wat met-een opvalt is de keuken achter de scheidingswand met de bestuurderscabine.

actua
  • Kamperen met de motorhome

In tegenstelling tot de meeste buscampers is er geen doorgang naar voren of zijn er geen draaibare bestuurdersstoelen. Hierdoor passen er drie stoelen in de bestuurderscabine en kan de leefruimte achter de scheidingswand optimaal worden benut. De L-vormige keuken heeft een tweepits gasfornuis, een stijlvolle zwarte gootsteen en een compressor koelkast.

Achterin vind je een klassiek dwarsbed. De zitgroep direct naast het bed bestaat uit twee langsbanken. De bijbehorende tafel kan vanonder het bed worden uitgetrokken, waardoor je 's nachts ruimte bespaart en gemakkelijk uit bed kunt stappen. Als je kiest voor de optionele 32-inch televisie bij de ingang, kan je op de langsbanken heerlijk loungen en tv kijken. Met een uittrekbare lattenbodem kan het bed vergroot worden tot 190 cm bij 210 cm.

De Caralife biedt ook ruime opbergruimte onder het dwarsbed, perfect om e-bikes, surfplanken en andere benodigdheden mee te nemen. Het bed kan zowel vanuit de woonruimte als vanaf de achterkant worden opgetild, zodat je gemakkelijk kan laden of van binnenuit toegang hebt tot de opbergruimte. In de 630 LQ is er geen traditionele camperbadkamer te vinden. In plaats daarvan is de douchebak onzichtbaar in de vloer onder de tafel ingebouwd.

Samen met de waterdichte en privacy-biedende textiel-douche-opvouwcabine kan er in een handomdraai een douche in het midden van de campingbus worden gecreëerd. Een draagbaar toilet (Portapotti) wordt luchtdicht opgeborgen in een van de zitkisten.

Wat betreft het ontwerp overtuigt de Weinsberg Caralife met strakke lijnen en rustige kleuren. De meubelcorpus is grijs en de fronten zijn wit. Samen met de natuurlijke houtkleur van het werkblad en het plafond zorgt dit voor een harmonieuze uitstraling. De houten strips van de bekleding dienen hebben een praktische functie: tussen de strips zijn rails en haken aangebracht, waar je allerlei spullen aan het plafond en de wand aan de bijrijderszijde kan bevestigen. Hierdoor vinden sportuitrustingen zoals surfplanken en andere benodigdheden gemakkelijk hun plaats.

Welke indeling?

Weinsberg voegt voor het seizoen van 2024 zes nieuwe indelingen toe aan de eerder geïntroduceerde Carasuite- en Caraloft-modellen op basis van de Ford Transit. Voor het modeljaar 2024 worden in totaal zes nieuwe modellen geïntroduceerd. Hierdoor groeit het Carasuite-assortiment van twee naar vier indelingen en het Caraloft-assortiment van één naar vijf indelingen. Alle modellen zijn standaard uitgerust met een 155 pk-motor.

www.weinsberg.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer