Welke airco op caravan of camper?

2 minuten leestijd
Voor een comfortabel avontuur met je camper of caravan is tegenwoordig een van de meest gewilde accessoires: de airconditioner. Maar hoe kies je nu de beste airconditioner voor jouw caravan of camper?
actua

Wat is de grootte van je camper of caravan?

De lengte van je camper of opbouw van de caravan geeft een eerste indicatie welke airco het beste geschikt zou zijn. De afbeelding hieronder helpt om een eerste selectie te maken, wanneer je keuze valt op een Telair airconditioner. Voor camperbusjes en kleinere campers is de Telair Clima E-van3 is de beste keuze. Dit is tevens de kleinste airconditioner op markt verkrijgbaar is.

Kies het juiste vermogen

Afhankelijk van de grootte van je voertuig en waar je op vakantie gaat, kun je kiezen tussen verschillende vermogensniveaus, zodat je kunt beslissen of je extra capaciteit nodig hebt voor warme bestemmingen.

Hoeveel geluid maakt de airconditioner?

Een van de eerste dingen die vaak gevraagd wordt: “Hoeveel geluid maakt de airco?” Het verminderen van geluidsniveaus staat bovenaan de lijst van prioriteiten bij de ontwikkeling van Telair airconditioners. Diverse tests hebben inmiddels bevestigd dat Telair tot de meest stille airconditioners op de markt behoort. Het is overigens belangrijk om te begrijpen dat het geluidsniveau niet uitsluitend wordt bepaald door de airconditioner zelf, maar vooral ook door de juiste installatie en het materiaal van het dak van het voertuig. Daarom investeert Telair aanzienlijk in de opleiding van dealers en servicepartners om te verzekeren dat zij jouw airconditioner optimaal installeren. Ook komt Telair met diverse nieuwe ontwikkelingen zoals een speciaal passende adapter voor de Fiat Ducato. Deze schuimrubberen adapter dempt het geluid optimaal en zorgt voor een perfecte pasvorm.

Verwarmen met de airconditioner?

Bij Telair zijn alle modellen airco’s standaard voorzien van een warmtepomp. De airconditioner kan dus niet alleen koelen, maar ook tot wel 2,4 kW warmte leveren met een vermogen van slechts 900W. Daarnaast staan Telair airconditioners bekend als een van de zuinigste en stilste airconditioners momenteel verkrijgbaar

Service in heel Europa
Je gebruikt de airconditioner alleen als je op reis bent. Dat zijn dus ook de momenten waarop er iets kan gebeuren. Je wilt dan het liefst zo snel mogelijk geholpen worden áls er onverhoopt iets aan de hand is. Het unieke dealernetwerk van Telair strekt zich uit over heel Europa. Dit betekent dat waar je ook bent op vakantie, je altijd toegang hebt tot professioneel advies en ondersteuning voor je airconditioner.

Vraag een dealer om advies

Met dit artikel proberen we zo goed mogelijk de basisinformatie toegankelijk te maken. Een Telair dealer kan op basis van jouw voertuig in een gesprek adviseren wat de beste airconditioner is passend bij jouw situatie en wensen.

https://www.telecobenelux.eu/pages/dealer-locator/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer