De nieuwe fietsroute Beuys & Bike van Kleve tot Leverkusen

1 minuut leestijd

In Noordrijn-Westfalen wordt dit jaar de 100e verjaardag van Joseph Beuys gevierd met de introductie van een nieuwe 300 km lange fietsroute rond het leven en werk van deze wereldberoemde kunstenaar.

reportage
  • Fietsen

Al fietsend doorheen het vlakke landschap van de Nederrijn ontdek je een aantal iconische plekken, zoals zijn geboortehuis in Krefeld en zijn eerste atelier wat zich in het Museum Kurhaus in Kleve bevindt.  In Museum Schloss Moyland, een indrukwekkende waterburcht met beeldenpark kun je de grootste collectie van Beuys-werken ter wereld bekijken, maar ook het Museum Abteiberg in Mönchengladbach en het Lehmbruck Museum in Duisburg speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van Beuys als kunstenaar.    Ook in Düsseldorf heeft Beuys overal in de stad zijn sporen heeft nagelaten, niet in het minst in de cafés in de Altstadt, waar hij als professor aan de Kunstacademie zijn studenten ontmoette.

De Beuys & Bike route maakt deels gebruik van het fietsknooppuntennetwerk Niederrhein, waar je ook de 40 verhuurlocaties voor fietsen en e-bikes van Niederrheinrad vind,  en werd ten zuiden van Moers compleet nieuw ontwikkeld, zodat je naar hartelust etappes met elkaar kunt combineren.

Meer informatie vind je onder : www.nrw-tourism.com/beuys

Foto's: (c) Tourismus NRW e.V.; Tourismus NRW e.V., Johannes Höhn; Tourismus NRW e.V., Dominik Ketz; Hans Lachmann, Archiv der Evangelischen Kirche im Rheinland

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer