De nieuwe fietsroute Beuys & Bike van Kleve tot Leverkusen

In Noordrijn-Westfalen wordt dit jaar de 100e verjaardag van Joseph Beuys gevierd met de introductie van een nieuwe 300 km lange fietsroute rond het leven en werk van deze wereldberoemde kunstenaar.

2

Al fietsend doorheen het vlakke landschap van de Nederrijn ontdek je een aantal iconische plekken, zoals zijn geboortehuis in Krefeld en zijn eerste atelier wat zich in het Museum Kurhaus in Kleve bevindt.  In Museum Schloss Moyland, een indrukwekkende waterburcht met beeldenpark kun je de grootste collectie van Beuys-werken ter wereld bekijken, maar ook het Museum Abteiberg in Mönchengladbach en het Lehmbruck Museum in Duisburg speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van Beuys als kunstenaar.    Ook in Düsseldorf heeft Beuys overal in de stad zijn sporen heeft nagelaten, niet in het minst in de cafés in de Altstadt, waar hij als professor aan de Kunstacademie zijn studenten ontmoette.

De Beuys & Bike route maakt deels gebruik van het fietsknooppuntennetwerk Niederrhein, waar je ook de 40 verhuurlocaties voor fietsen en e-bikes van Niederrheinrad vind,  en werd ten zuiden van Moers compleet nieuw ontwikkeld, zodat je naar hartelust etappes met elkaar kunt combineren.

Meer informatie vind je onder : www.nrw-tourism.com/beuys

Foto's: (c) Tourismus NRW e.V.; Tourismus NRW e.V., Johannes Höhn; Tourismus NRW e.V., Dominik Ketz; Hans Lachmann, Archiv der Evangelischen Kirche im Rheinland

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!