35% van Belgen wil vaccin om op vakantie te kunnen gaan

Het lijkt erop dat de Belg na een jaar zonder een ontspannende zonvakantie in het buitenland duidelijk zin heeft om op vakantie te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek dat in januari is uitgevoerd door Corendon onder haar Belgische klanten. 

Maar liefst 77% van de ondervraagde Belgen heeft al reisplannen, waarvan 74% bij voorkeur naar het buitenland gaat. 96% van deze groep geeft aan met het vliegtuig op vakantie te gaan en de helft van deze groep heeft zelfs al een vliegvakantie geboekt.

94% van de Belgen wil zich laten vaccineren; voor 1 op de 3 is vakantie zelfs de grootste motivator om zich te laten vaccineren. 44% wil dan ook liefst gevaccineerd zijn alvorens het vliegtuig op te springen.

De grote boekingspiek valt te verwachten zodra er versoepelingen aangekondigd worden, aangezien zowat 62% aangeeft de beslissing over de bestemming te laten afhangen van het reisadvies voor een bepaalde bestemming. September is op dit moment de populairste vertrekmaand (23%), gevolgd door juli (18%) en juni (14%). 

Meer info: www.corendon.be/vakantiebarometer