35% van Belgen wil vaccin om op vakantie te kunnen gaan

rr
1 minuut leestijd

Het lijkt erop dat de Belg na een jaar zonder een ontspannende zonvakantie in het buitenland duidelijk zin heeft om op vakantie te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek dat in januari is uitgevoerd door Corendon onder haar Belgische klanten. 

actua
  • Uitstappen en vakanties

Maar liefst 77% van de ondervraagde Belgen heeft al reisplannen, waarvan 74% bij voorkeur naar het buitenland gaat. 96% van deze groep geeft aan met het vliegtuig op vakantie te gaan en de helft van deze groep heeft zelfs al een vliegvakantie geboekt.

94% van de Belgen wil zich laten vaccineren; voor 1 op de 3 is vakantie zelfs de grootste motivator om zich te laten vaccineren. 44% wil dan ook liefst gevaccineerd zijn alvorens het vliegtuig op te springen.

De grote boekingspiek valt te verwachten zodra er versoepelingen aangekondigd worden, aangezien zowat 62% aangeeft de beslissing over de bestemming te laten afhangen van het reisadvies voor een bepaalde bestemming. September is op dit moment de populairste vertrekmaand (23%), gevolgd door juli (18%) en juni (14%). 

Meer info: www.corendon.be/vakantiebarometer

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer