5 tips om je wandelvoornemens na te komen

3 minuten leestijd

Een marathon lopen, minder snoepen, stoppen met roken, meer tijd maken voor jezelf … Massaal stelden we voornemens op voor 2024. Een nieuwe start, een nieuwe jij! Nam jij je voor om meer aan het wandelen te gaan, dan zijn hier vijf tips om te slagen in je missie. Veel succes!

actua
  • Wandelen

1. Hou een realistisch doel voor ogen

Net zoals een beginnend loper niet meteen voor een marathon moet trainen, moet een startend wandelaar geen Dodentochtdoelen stellen. Pas op: er is niets mis met dromen van, maar wees realistisch. In 2017 deed ik onvoorbereid mee aan de befaamde Dodentocht en hoewel ik ‘m uitstapte, hield ik er een pijnlijke knie aan over die me tot op de dag van vandaag parten speelt. Beter kies je een behapbare afstand op een ander wandelevenement, als je ervan houdt om georganiseerde tochten te doen. Tegenwoordig is er keuze te over, zoals de AG Belgian Coast Walk of De Hagelandse 101 (waar je voor 55km kan gaan).

2. Zoek een wandelmaatje

Niets is zo motiverend als een gelijkgezinde wandelcompagnon! Dat kan je partner zijn, maar ook een vriend of een collega. Ook honden vormen prima stapmaatjes en bovendien zorgen deze viervoeters ervoor dat je gemakkelijk in contact komt met andere hondeneigenaars. Hondendate? Check! Het kan ook anders: op activiteiten van Pasar  ontmoet je vast en zeker andere sportievelingen die samen op stap willen. Ook online zijn er tal van Facebookgroepen waarop je terecht kan als je gezelschap zoekt tijdens lange of korte tochten.

3. Plan ook je wandelmomenten in

Een belangrijke werkvergadering, het onderhoud van de auto, een tandartsafspraak … Als we onze agenda’s bekijken, dan staan die vol met to-do’s. Dingen waarvan je weet dat die móeten gebeuren, maar die je liever zo snel mogelijk achter de rug hebt. Elke dag is het dus weer hopen op wat resterende tijd voor dat rustgevende ommetje. Het kan ook anders: hou momenten in je agenda vrij voor je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse wandeling. Een afspraak met jezelf, om het zo te noemen. Daar is niks mis mee. Bovendien zal je zien dat je je zo meer houdt aan je voornemen om meer uit je kot te komen!

4. Sluit je aan bij een wandelclub

Zelf ben ik al een paar jaar lid van de Lebbeekse Denderklokjes. Deze boomende club organiseert zelf meermaals per jaar wandelingen, maar daarnaast vind je op walkinginbelgium.be ook een kalender van alle georganiseerde tochten in België. Ben je lid van een wandelclub, dan is het inschrijfgeld voor zo’n tochten verwaarloosbaar. Ook zijn zo’n clubs of georganiseerde wandelingen alweer een prima manier om mensen te leren kennen die jouw passie delen!

5. Trakteer jezelf

Heb je, ondanks het buiige of ijskoude weer, toch de schoenen aangetrokken voor een frisse neus? Geef jezelf dan een schouderklopje, of nog leuker: een beloning. Gun jezelf wat zeteltijd om op te warmen, een lekkernijtje of neem een deugddoend bad. Heb je je langverwachte doel behaald, trakteer jezelf dan op een nieuw paar wandelschoenen of boek een wellnessdagje om te bekomen. Net zoals je anderen in de watten legt na een behaalde prestatie, mag je jezelf evengoed eens goed verwennen, toch?

 

Lus De Ridder is auteur en blogster, wandelt liefst van al door de natuur en dicht bij huis. Lus schreef De kleine wandelgids 1 &2 en inspireert graag met haar instagramaccount @staycation.belgium

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer