907 kilometer natuur

1 minuut leestijd

Zeven natuurparken, een biosfeerreservaat en een nationaal park: als je de volle 907 kilometer wandelt van de Naturparkweg Mecklenburg-Vorpommern, dan heb je de mooiste stukken natuur van het noordoostelijke Duitsland wel gezien.

 

actua
  • Uitstappen en vakanties

Je gaat van de Oostzee met haar dramatische kliffen en de stranden van het eiland Usedom, door de beukenwouden en uitgestrekte meren in het binnenland tot de velden en weiden bij de Schaalsee.

Onderweg kan je visarenden en kraanvogels in de lucht zien en otters en bevers tussen de waterlelies. De route is bewegwijzerd en je kan gpx-tracks downloaden.

Mecklenburg-Vorpommern is de dunst bevolkte deelstaat en de kans is dus groot dat je al die pracht urenlang met niemand hoeft te delen.

www.auf-nach-mv.de

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer