Chausson en Challenger verjaren

Het is feest bij het Franse Trigano. Twee van hun populairste merken vieren een jubileum: Chausson mag 40 kaarsjes uitblazen, zustermerk Challenger 35. Dat wordt in de verf gezet met twee verjaardagedities: een halfintegraal en een buscamper.

De Titanium 650 (Chausson) en Graphite 250 (Challenger) zijn beide een compacte halfintegraal van 639 cm. Ze hebben alles om publiekslievelingen te worden: een Smart Lounge-face à face-zithoek met elektrisch verstelbaar paviljoenbed, een grote koelkast van 167 l, een open keuken die aansluit op het salon, een badkamer over de volledige breedte én achteraan ook over de volledige breedte een gigantische dressing met onderliggende garage. Je kan hier met vier in reizen: er zijn evenveel gordels met zitplaatsen.

Zoals we van hen gewoon zijn, is de uitrusting supercompleet. Onder de motorkap huist een sterke motor van 170 pk, compleet met automatische versnellingsbak, dubbele airbag, manuele aircocabine, cruisecontrol, elektrische en verwarmde achteruitkijkspiegels, gekleurde bumper, mistlampen en 16” wielen. Bovendien zijn er een achteruitrijcamera, muggendeur, panoramisch dakluik en een extra brede woonceldeur.