Antargaz lanceert gasflessenautomaten

2 minuten leestijd

Energieleverancier Antargaz heeft een eerste gasflessenautomaat geplaatst in ons land. Het energiebedrijf tekent daarmee voor een primeur, want het gaat om het allereerste exemplaar in de Benelux. 

actua
  • Kamperen

In het West-Vlaamse Moerkerke kun je vanaf nu een gasfles kopen, omruilen of inleveren aan een gloednieuwe gasflessenautomaat. Later dit jaar zijn er nog een aantal plaatsingen van gasflessenautomaten gepland op verschillende locaties binnen de Benelux, waaronder Kuringen en Bredene.

In de gasflessensautomaat zitten gasflessen gevuld met propaan en met butaan. Via een aanraakscherm kan een klant snel en gemakkelijk aanduiden of hij een fles wil kopen, omruilen of inleveren. Bij het kopen is de waarborg voor de fles inbegrepen. Bij het omruilen betaalt de klant enkel voor het gas, omdat er reeds een waarborg betaald werd. Net hetzelfde als bij een flessenverdeler.

Met het nieuwe distributiesysteem van de gasflessenautomaat kan een klant het hele jaar door, op elk uur van de dag, een gasfles kopen. Antargaz heeft via haar zusterbedrijven in Frankrijk, Scandinavië en Oost-Europa al jaren aan ervaring met dergelijke gasflessenautomaten opgebouwd. De service aan en de veiligheid van de klant wordt gegarandeerd.

Klanten krijgen een digitaal ticket bij aankoop van een gasfles aan een gasflessenautomaat. Dat digitaal ticket wordt hen opgestuurd via e-mail en geldt als aankoopbewijs en waarborgbewijs. Het vervangt daarmee de waarborgkaart bij een flessenverdeler. Om de waarborg terug te krijgen bij het inleveren van de fles dient de klant dat digitaal ticket dan terug te sturen via e-mail. Na ontvangst van het waarborgbewijs, wordt de waarborg binnen de 30 dagen teruggestort.

Het waarborgsysteem betekent dat een klant enkel de inhoud van de fles koopt. De gasfles zelf blijft eigendom van Antargaz. Daarvoor betaalt de klant een waarborg op de fles. Ook de Nederlandse of Luxemburgse Antargaz-flessen met de vermelding Shell of Shell Gas (LPG) blijven hun eigendom. Daarom neemt Antargaz ook het noodzakelijke onderhoud en de periodieke controles en keuringen van die flessen voor haar rekening.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer