De digitale ridder verslaat het Covid-beest

Marina Smolders
2 minuten leestijd

Corona heeft ons niet alleen op een andere manier doen denken, ook onze beleving van activiteiten is mee veranderd het afgelopen jaar. We geven graag op regelmatige basis een inspirerend Corona-verhaal van een vrijwilliger of een deelnemer op een Pasar-activiteit.

Deze week delen we het verhaal van Marina Smolders, bestuurslid bij Pasar Groot-Hasselt. Eén ding is zeker: Corona heeft het sociale leven fameus door mekaar geschud.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Voor mij als verpleegkundige was het heftig, maar als vrijwilliger van Pasar Groot-Hasselt was het eveneens resetten.

Mijn eerste kennismaking met Zoom gebeurde via onze sportvereniging. En zo sloop Zoom het huis binnen en werd een dagelijkse huisvriend.

Voor onze bestuursgroep van Groot-Hasselt blijkt Zoomen niet zo evident en de communicatie beperkt zich tot telefoneren en mailen. Dit geeft mij het gevoel dat we mensen verliezen. De lente zal hopelijk wat zonneschijn brengen om zo een vergadering in de openlucht te organiseren. Bij mij staan de tuinstoelen te wachten op de eerste “echte” vergadering.

Ondanks alles blijven we actief.

Bij de eerste totale lockdown organiseerden we een fotozoektocht. Ik kon gelukkig mijn steentje bijdragen. Omdat ik als verpleegkundige de toelating had om mij te verplaatsen (en niet zoals iedereen in zijn “Kot” moest blijven), kon ik op stap als fotograaf. Het maakte me op de één of andere manier blij.

De onzekerheid zal ons nog verder verplichten om te werken rond bubbelwandelingen en fietsen in bubbels. Om de afdeling daarin te steunen volgde ik de webinar rond Routeyou. Mijn directe omgeving moest even slikken toen ze mijn voornemen vernamen; zij weten hoezeer ik een “computer-dummy” ben.

(Misschien is dat wel een tip voor Pasar: er bestaan nog dummy's onder ons; maak het daarom niet te moeilijk en leg alles langzaam uit! Misschien krijgen we zo meer mensen mee in ons digitaal verhaal.)

Als besluit: ik mis ontzettend de babbels tijdens de wandelingen en de appreciatie van de leden als we hun een fijne tijd kunnen bezorgen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer