De Leie als blauwe draad

1 minuut leestijd

Als iedereen naar de kust en de Ardennen trekt, is het tussenin heerlijk rustig. Zoals bijvoorbeeld in de streek tussen Gent en de Franse grens.

actua
  • Fietsen

De Leie verbindt er als een blauwe draad creatieve steden en stille dorpen, je zwerft er over jaagpaden en kerkwegels, last lange pauzes in op een waterterras en geniet van lokaal lekkers in een hoevewinkel.

Toerisme Leiestreek heeft tien kant-en-klare minitrips uitgewerkt langs al dat moois.

Alle plekken zijn te bereiken met het openbaar vervoer, de paden zijn meestal autovrij en de logeeradressen zorgen graag voor bagagevervoer.

Zo kan je bijvoorbeeld drie dagen wandelen in het Land van Streuvels, een weekend fietsen met de kinderen tussen speelparadijzen of cityhoppen tussen Roeselare en Kortrijk. Is er nog meer nodig om je te verlei(e)den?

Wat dacht je van bosvruchtenpetanque spelen, in een elektriciteitscentrale duiken of een Romeins legioen in actie zien?

Download de brochure met de trips op toerisme-leiestreek.be.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer