Doornik maakt bezienswaardigheden gratis voor RailPass-gebruikers

Doornik
1 minuut leestijd

Elke bezoeker die zich tijdens de Krokusvakantie aan een museum of bezienswaardigheid in Doornik aanbiedt met de #Hello Belgium Railpass, krijgt gratis toegang. 

actua
  • Uitstappen en vakanties

Het historische centrum van Doornik (Tournai) ligt op wandelafstand van het station (10 minuten). Zodra je het station verlaat, zie je de impressionante kathedraal met haar vijf klokkentorens, erkend als UNESCO werelderfgoed, verschijnen. 

De stad biedt heel wat mogelijkheden om een dagje met familie door te brengen : het Belfort, het Museum voor Schone Kunsten, het museum voor Natuurgeschiedenis en Vivarium, museum voor Militaire Geschiedenis, Archeologisch museum, TAMAT en Maison de la Marionnette.

Reserveren blijft noodzakelijk en gebeurt online.

Voor kinderen is er Totemus, een gratis app om op schattenjacht te gaan in het stadscentrum of de familiespeurtocht De tovenaars van het Verloren Woud. De wandeling 'Tournai Insolite' laat je de ongewone en historische geheimen in de minder bekende steegjes van de stad ontdekken. 

Meer info: https://nl.visittournai.be/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer