Duizelingwekkend zicht

1 minuut leestijd

Elke drie jaar duidt Unesco een stad aan die zich World Capital of Architecture mag noemen. Daarmee wil het aantonen hoe belangrijk stadsplanning en architectuur zijn voor de identiteit van een stad.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Dit jaar is Kopenhagen het lichtende voorbeeld. Dat mag niet verbazen, want de Deense hoofdstad stond vorig jaar op de tweede plaats van meest leefbare steden ter wereld en dat heeft ze ook te danken aan het feit dat water, licht, ruimte en duurzaamheid een hoofdrol spelen in de verdere ontwikkeling van de stad.

Van plan om zelf te gaan ontdekken waarom een gebouw altijd meer is dan het gebouw? Dan is de gratis app van het Danish Architecture Center een goede gids. Niet te missen zijn het maritiem museum, de skipiste Copenhill die bovenop een energiecentrale ligt, en de cirkelbrug in de haven.

Als je liever het groen opzoekt, moet je naar Skovtårnet. De 45 meter hoge zandlopervormige toren werd verschillende keren bekroond omwille van de bijzondere architectuur, maar geeft bovenal een ongeëvenaard zicht op het omringende beukenbos, Zeeland en de skyline van Kopenhagen.

dac.dk

campadventure.dk

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer