Een continent van superlatieven

1 minuut leestijd

In 1872 werd Yellowstone het allereerste Nationaal Park ter wereld. In 1909 riep het Zweedse parlement Sarek uit tot het eerste in Europa.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Ondertussen zijn er meer dan 400 natuurgebieden met deze beschermde status in Europa en wereldwijd meer dan 3.000.

Lonely Planet vroeg zijn auteurs om een selectie te maken van de 60 mooiste Nationale Parken van Europa.  Die werden gebundeld in een boek dat niet alleen een hommage is, maar ook een handleiding om dat natuurschoon te ontdekken.

Behalve aandacht voor het natuurschoon krijg je ideeën voor bijzondere activiteiten en overnachtingsplaatsen.

In het Hongaarse Hortobágy kan je op poestasafari zeearenden en wilde paarden spotten, in het Ierse Killarney zoek je al kajakkend naar zwemmende edelherten en in Jotunheimen combineer je zomerskiën met uitzichten over het dak van Europa. Stuk voor stuk plekken waarvoor superlatieven uitgevonden zijn.

Nationale Parken van Europa - € 29,99 - uitgegeven door VBK Media.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer