Fietsen door het museum

1 minuut leestijd

Je mag er niet eten, drinken, fotograferen, geen grote tassen of paraplu’s meenemen en zeker niets aanraken. Een museumbezoek begint meestal met een lijstje van ‘mag niet’. In het Nederlandse Oorlogmuseum van Overloon daarentegen hebben ze sinds dit najaar een heel bijzondere ‘mag’.

actua
  • Fietsen
  • Uitstappen en vakanties

Je mag hier voortaan namelijk fietsen. Een stukje van de fietsroute Aan de andere kant loopt door de museumhal. Vanop de 3 meter hoge fietsbrug kijk je uit over de collectie militaire voertuigen en kanonnen uit de Tweede Wereldoorlog. De hele route is 59 kilometer lang en brengt je door landelijk gebied naar de Duitse militaire begraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn. Enkel zin om te fietsen door het museum? Geen probleem, dat mag.

www.oorlogsmuseum.nl

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer