Gaat eens voets

Het voorbije jaar gingen we massaal op (her)ontdekking in eigen land. Pasar vroeg een aantal reisbloggers naar hun favoriete plekjes in eigen land. Vandaag: Gaat eens voets

Toon Voets is 28 jaar en vader van een zoontje, Miel. Hij woont in Grote-Spouwen, een deelgemeente van Bilzen. Zes jaar geleden is hij begonnen met zijn reisblog Gaat eens voets (een pun op zijn naam en het Limburgs voor ‘weg’). Iets wat begon als een hobby is na een make-over een echt professionele activiteit geworden.

Wat je moet weten over www.gaateensvoets.com:

Toon probeert vooral te schrijven over minder bekende plekken. Een voorbeeld daarvan is de Schemmersberg in Genk of de Venusberg in Lummen. ‘Mensen denken bij de provincie Limburg meestal meten aan bekende plaatsen zoals de Mechelse heide, maar ik kies liever een plek waar mensen niet meteen aan denken.’ Wanneer hij op reis gaat in en schrijft over het buitenland, gaat het vooral over de Balkan. Die regio spreekt hem erg aan. Een terugkerend onderwerp op zijn blog is reizen met een baby. Al is de baby inmiddels wel een peuter.

Wat wil hij nog allemaal doen?

‘Een land dat ik absoluut nog wil zien is Albanië, een Balkanland dat nog op ontbreekt op mijn checklist. Een gezinsvakantie naar Slovenië behoort ook nog tot mijn toekomstplannen.’

Fan van Kanne

De favoriete dichtbijbestemming van Toon is het dorpje Kanne, nabij Riemst. ‘Het dorp is heel anders dan de rest van Limburg, gelegen bij een rivier, tussen de heuvels. Dat zorgt voor een speciaal landschap. Op de kaart ligt het helemaal in het uithoekje van Limburg tussen het Nederlandse Maastricht en het Waalse Wezet. In het centrum starten verschillende wandel-en fietsroutes.’ Zeker eens de moeite waard dus!