Iedereen coureur!

1 minuut leestijd

Geen Vlaams voorjaar zonder koers. Deze lente hoef je het niet bij kijken en supporteren te houden. Waag je in de buik van het peloton op de nieuwe belevingstentoonstelling in de Sint-Pietersabdij in Gent.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Koers draait om grote emoties. In klassiekers als de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix beslissen fracties van seconden over winst of verlies. Kopmannen, knechten en ploegleiders proberen het wedstrijdverloop naar hun hand te zetten. Dat is de helft van het verhaal. Achter de schermen houden verzorgers, mecaniciens, sponsors en familieleden hun hart vast. Heeren Vertrekt! zoomt in op wat er in het hoofd van alle betrokkenen afspeelt, van het peloton tot de supportersclub. De expo start in het café van oud-Rondewinnaar Roger Decock in de jaren 50. Je krijgt je rugnummer opgespeld en luistert via de audiogids naar vijf persoonlijkheden: de intussen 91-jarige Decock, ploegdokter Yvan Van Mol, moeder van Mathieu van der Poel Corinne Poulidor en wielrenner Louis Vervaeke en zijn vrouw Astrid Collinge, de weduwe van de verongelukte renner Antoine Demoitié. Levensechte decors roepen de sfeer van de voorjaarskoersen op: een kasseistrook uit Parijs-Roubaix, de rennersbus van Quickstep, de finishlijn van de Ronde van Vlaanderen die Decock won. Voor pakkende koersbeelden, video’s en portretten zorgt fotograaf Jelle Vermeersch.

Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, Gent, historischehuizen.stad.gent

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer