Limburg Vakantiegids 2020 trapt het toeristische seizoen op gang

2 minuten leestijd

Met de Limburg Vakantiegids 2020 trapt Toerisme Limburg het nieuwe toeristisch seizoen op gang. En dat mag je gerust letterlijk nemen, want het Limburgse fietsroutenetwerk bestaat 25 jaar! 

actua
  • Uitstappen en vakanties

Daarom staat 2020 in het teken van de fiets als verbindingsmiddel tussen alle troeven die Limburg te bieden heeft. Dat geldt ook voor de nieuwe vakantiegids. In deze editie neemt reisjournalist Jonathan Ramael de lezers mee achterop zijn fiets door Limburg. Zaterdag 15 februari wordt de gratis gids gelanceerd bij het grote publiek.

Limburg is een bestemming waar je nog echt kan genieten van de rust in de natuur. Maar waar je ook actief op ontdekking kan gaan door de brede variatie aan landschappen. Een plek waar je kan afschakelen of net kan connecteren met jezelf en met de vele gezellige Limburgers. Een plaats waar je nieuwe smaken kan proeven en echte gastvrijheid kan beleven. En dat allemaal met de fiets! Vandaar de naam ‘Fietsrijk Limburg’. Want in Limburg zijn alle toppers, de vele landschappen en tal van verborgen parels verbonden met de mooiste en meest autoluwe fietspaden. De Limburg Vakantiegids 2020 is daarbij dé inspiratiegids voor gasten én Limburgers, die deze prachtige provincie willen ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap.

In het licht van 25 jaar fietsroutenetwerk leest de gids als een reisverhaal waarin reisjournalist Jonathan de lezer achterop zijn fiets meeneemt door Limburg. De acht hoofdstukken zijn ingedeeld op basis van de landschappen die tijdens zijn fietstocht veranderen. Onderweg krijgen lezers tal van toffe tips op en langs het fietsroutenetwerk. Telkens voorzien van handige icoontjes die aangeven waar je kan eten, drinken en/of overnachten. Want dat is precies de insteek van deze gids: lezers inspireren om eropuit te trekken met de fiets door Limburg. Voor een fietstrip in het spoor van Jonathan vinden ze per hoofdstuk een inspiratieroute van één of twee fietslussen – van elk ongeveer 60 kilometer – langs de opmerkelijkste toppers uit het verhaal. 

Fietskaart en infoboekje in het nieuw

In het jubileumjaar 2020 pakt Toerisme Limburg ook uit met de opgefriste Fietskaart 2020-2021. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten op het 2.000 kilometer lange fietsroutenetwerk ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. Bovendien is het fietsinfoboekje inspirerender dan ooit. Met 18 nieuwe fietslussen, inclusief een tweedaagse ontdekkingsroute en een toegankelijke route voor minder mobiele fietsers. 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer