Living by the sea

Het voorbije jaar gingen we massaal op (her)ontdekking in eigen land. Pasar vroeg een aantal reisbloggers naar hun favoriete plekjes in eigen land. Vandaag: Living by the sea

Heidi Vandenbussche, afkomstig uit Oostende, is een echt kind van de zee. In haar jeugd ging ze nooit op reis. Ze had een strandcabine en dat was voor haar écht vakantie. Toen ze ouder was en een duikbrevet haalde, haalde ze haar achterstand in.

Wat je moet weten over www.livingbythesea.be:

Haar blog gaat voornamelijk over reizen, maar daarnaast schrijft ze ook over lifehacks, deelt ze af en toe een receptje en soms gaat het ook al eens over duiken en het onderwaterleven. Ook haar woonplaats Oostende komt vaak aan bod.

Waar ging ze al naartoe?

‘Op Australië na ging ik al naar elk continent in de wereld, maar de laatste jaren blijf ik vooral in Europa. Een paar keer per jaar reis ik naar het noorden.’ Ze verloor daar haar hart in Zweden en besloot er een website over te maken: www.takemetosweden.be/nl/tmts.

De favoriet: nergens beter dan aan de kust

Dicht bij huis is Zeeland een van haar favoriete plekken, daar zit het duiken voor iets tussen. ‘Ik hou ervan te duiken in het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. In eigen land kies ik opnieuw resoluut voor de kust. Ik geniet ervan om te wandelen op de strekdammen in Oostende, omdat je er tussen de golven kan stappen. De krekenwandeling in Oostende is een aanrader.’ Ook de duinbossen in De Haan of de Hoge Blekker aan de Westkust kunnen haar bekoren. Om te kamperen blijft ze meestal niet in eigen land, daarvoor trekt ze liever naar Zeeland.