Met dank aan Dimpna

1 minuut leestijd

De verering van de heilige Dimpna, patrones van  geesteszieken, bracht in de dertiende eeuw veel bedevaarders naar Geel.

 

actua
  • Uitstappen en vakanties

Eerst werd er voor hen een ziekenkamer gebouwd, maar toen het aantal patiënten bleef toenemen, namen de inwoners van Geel mensen op in hun gezin.

De Vlaamse Regering heeft de Geelse Gezinsverpleging en Sint-Dimpnaverering voorgedragen voor opname in het Register van Goede Borgingspraktijken.

Volgend jaar maakt Unesco bekend of het ook vindt dat de manier waarop deze traditie levend wordt gehouden, een voorbeeld is voor de rest van de wereld.

Vanaf deze maand lopen er in Geel verschillende expo’s over Dimpna en op 15 mei kan je er naar de vijfjaarlijkse Sint-Dimpnaommegang.

www.visit-geel.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer