Mooiste wandeling van Duitsland

1 minuut leestijd

Elk jaar kiezen de lezers van een Duits wandelmagazine de mooiste routes van het land. Het overgrote deel van de bijna 40.000 stemmers koos dit jaar voor het VulkaMaar-pad in de Duitse Eifel.

 

actua
  • Wandelen

De twee etappes van samen 27 kilometer maken er een perfecte weekendbestemming van op een uur rijden van de Belgische grens.

Het pad cirkelt door een landschap dat gevormd is door vulkanische activiteit. Behalve de diepblauwe maren en kratermeren, steile lavawanden en sintelkegels, zie je onderweg ook de middeleeuwse burchtruïnes van Manderscheid vanuit verschillende hoeken. Vertrekken en aankomen doe je bij een kuurpark waar je de hoogtemeters kan afspoelen in het weldadige water.

www.eifel.info

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer