Nederland van noord naar zuid

1 minuut leestijd

Het begon met Toos en Bertje, twee Nederlandse vriendinnen die na een tocht door het Zwarte Woud bedachten dat ze ook wel zo’n langeafstandswandelpad wilden in eigen land.

actua
  • Wandelen

Na vijf jaar uitstippelen werd in 1983 het Pieterpad tussen Pieterburen en de Sint-Pietersberg voor het eerst gelopen.

Vijftien jaar later was het aan ene Pol die vond dat er ook wel eens een Pieterpad voor fietsers mocht komen. Dat was het begin van het Fietserpad, een traject van 574 kilometer dat grotendeels de route van het Pieterpad volgt.

En nu, anno 2021, is daar nog eens 625 kilometer aan toegevoegd zodat je in een lus kan fietsen door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Wie het helemaal wil fietsen heeft behalve de SNP Route-app ook ongeveer 19 dagen nodig. Evenveel als er etappes zijn tussen Zuid-Limburg, de Waddenzee en weer terug.

www.snp.nl

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer