Nieuwe thuis voor Wannes’ werkkamer

1 minuut leestijd

Wannes Van de Velde werd geboren in het Schipperskwartier en zijn bekendste nummer gaat over de klank van de stad die zijn ziel amoureus maakt.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Museum Vleeshuis staat in het Schipperskwartier en koos als ondertitel Klank van de stad omdat het de muzikale geschiedenis van de stad vertelt. Het mag niet verbazen dat Wannes dus een prominente plek kreeg in het Antwerpse museum.

Straffer nog, zijn werkkamer met meer dan 700 objecten heeft een plek gekregen op de eerste verdieping. Een blik werpen op zijn schrijfkot, zoals hij het zelf noemde, kan alleen tijdens de zondagse rondleidingen achter de schermen, maar dan krijg je er meteen vijf verdiepingen bij die een doorsnee bezoeker niet te zien krijgt.

www.museumvleeshuis.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer