Op de zolder van Rubens

1 minuut leestijd

In de Sint-Martinuskerk in Aalst hangt een indrukwekkend schilderij: De pestlijders van Rubens. Via een smalle wenteltrap klim je helemaal naar de zolder van de kerk, waar de Vlaamse meester je meeneemt naar zijn virtuele schildersatelier.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Je bezoek begint met een beklimming naar de zolder van de Sint-Martinuskerk, langs een eeuwenoude wenteltrap en over metalen loopbruggen. Daar, hoog en droog tussen de gewelven van de kerk, stap je binnen in de wereld van Rubens: levensgrote projecties en een interactieve telescoop tonen je de kleinste details van het schilderij.

Zin om in de voetsporen van de Vlaamse meester te treden? In het virtuele atelier van Rubens word je ondergedompeld in het creatieve proces van de schilder, en vervolgens ben je helemaal klaar om je eigen digitale meesterwerk te creëren - indien nodig gecorrigeerd door de meester himself. De belevingsexpo is ideaal voor kleine kunstfans vanaf zes jaar.

Meer info: iedereenrubens.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer