Ötzi achterna

1 minuut leestijd

Toen Helmut en Erika die septemberochtend in 1991 vertrokken voor een wandeling door het Ötztal, hoopten ze waarschijnlijk om indrukwekkende vergezichten en -met een beetje geluk- een steenarend te zien.

actua
  • Wandelen

Maar de Duitse wandelaars ontdekten iets heel anders op hun pad: een mummie. Na onderzoek bleek het om een man -die algauw Ötzi werd genoemd- te gaan die 5300 jaar geleden om het leven kwam door een pijl.

Wie een poging zou willen wagen om de moord alsnog op te lossen, kan starten in de voetsporen van de neolithische man.

De nieuwe Ötzi Trek is 61,5 kilometer lang en loopt langs de vindplaats. Terwijl je in zes etappes meer dan 9.000 hoogtemeters bedwingt, krijg je via de Ötzi-app weetjes door over de ijsman en het landschap. Eindbestemming Bolzano is een prima plek om alle bevindingen samen te leggen en het onderzoek af te ronden.

https://ötzi-trek.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer