Oud is goud

1 minuut leestijd

De mooiste treinrit van Europa maak je op de oudste smalspoorbaan van de wereld.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Which?, een Britse organisatie die consumenten helpt om keuzes te maken, vroeg meer dan duizend treintoeristen om punten te geven voor landschap, service en comfort aan boord.

Brons was voor de Zwitserse Glacier Express, een gedeelde tweede plaats ging naar de rit tussen Oslo en Bergen en de Bernina Express maar het goud was voor de Ffestiniog Railway.

Een fluitende stoomlocomotief trekt een rij wagons met pluchen zetels en grote ramen vanuit havenstadje Porthmadog langs snelstromende rivieren en watervallen, door eikenbossen en tunnels de bergen in.

Als je first class-tickets boekt, kan je zelfs reizen in heuse Oriënt Express-stijl.

Dat Wales net als Zwitserland en Noorwegen een gedroomde bestemming is voor liefhebbers van sporen door majestueuze landschappen, wordt bewezen door een zesde plaats voor de Talyllyn spoorlijn én een zevende plaats voor de Welsh Highland Railway.

www.festrail.co.uk

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer