Oudste museum van Parijs weer helemaal mee

1 minuut leestijd

Het oudste museum van de Franse hoofdstad is na een verjongingskuur weer helemaal fris.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Al sinds 1880 vertelt het Musée Carnavalet, dat ondergebracht is in twee prachtige historische panden, de geschiedenis van Parijs. Na vier jaar restaureren en moderniseren kan je weer wandelen van de prehistorie naar vandaag.

De schilderijen, meubels en schaalmodellen kregen het gezelschap van interactieve kaarten, animatiefilmpjes en spelletjes. Ook leuk: 10% van de 3.400 tentoongestelde objecten hangt nu op ooghoogte van kinderen.

Ga na je les geschiedenis even uitblazen op Square George Cain. In het onbekende Parijse parkje (genoemd naar een conservator) ontdek je overblijfselen van verdwenen gebouwen, zoals zuilen van het Tuilerieënpaleis en een roosvenster van het oude stadhuis, maar ook stukken van Merovingische sarcofagen.

www.carnavalet.paris.fr

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer