Pasar laat zich voelen in de maatschappij

2 minuten leestijd

Dat we met Pasar ons samen willen inzetten voor een inclusieve, leefbare en sociale maatschappij, dat is al langer geweten. Maar misschien beseffen we nog te weinig wat we samen effectief doen over heel Vlaanderen. Dagelijks zetten onze Pasar-vrijwilligers zich in om van Vlaanderen een sociale en aangename leefomgeving te maken. We lichten enkele voorbeelden uit:

 • Meer en meer Pasar-afdelingen maken gebruik van de UiTPAS in hun werking. Samen met de lokale overheid komen zij overeen om deelnemers aan een verlaagd tarief te laten deelnemen aan de activiteiten. Op die manier krijgen nog meer mensen met een laag inkomen de kans om deel te nemen aan Pasar-activiteiten, en tegelijkertijd breidt het netwerk van Pasar-deelnemers uit naar nieuwe doelgroepen. Wil jij ook graag werken met de UiTPAS? Vanuit de projectgroep ‘Impuls’ betrekken wij jouw afdeling bij de werking van de UiTPAS! Laat het ons weten via maarten.milloen@pasar.be . 

 • Sommige afdelingen organiseren samen met een kwetsbare groep een of meerdere activiteiten. Enkele praktijkvoorbeelden:  

  • Pasar Aalst organiseerde een sinterklaaswandeling ten voordele van een plaatselijke vzw Bijeva (kinderkansarmoede).
  • Pasar Turnhout organiseert jaarlijks een lampionnentocht voor Move for Parkinson; een vzw die sportieve en culturele activiteiten organiseert om geld in het laatje te brengen om het onderzoek naar de ziekte van Parkinson te ondersteunen. 
  • Pasar tot de Maan en terug organiseert diverse activiteiten zoals een wandeling en een kerstconcert tvv. Kom Op Tegen Kanker.  
  • Pasar Edegem gaat op zondagvoormiddag vaak wandelen met de rolstoelgebruikers van een plaatselijke vzw. 
    
 • Vrije tijd is een basisrecht, Pasar ijvert voor het recht op rust en op eigen vrije tijd. Maar wat als er niet wordt voldaan aan de basisbehoeften? Als je woonsituatie bijv. onleefbaar is, ontbreekt doorgaans de broodnodige rust en een voldoening gevende eigen vrije tijd. Verschillende vrijwilligers van Pasar van hebben daarom de handen uit de mouwen gestoken om Welzijnszorg te helpen bij hun campagne “De Woonzaak” tussen 13 en 17 december, waarin ruchtbaarheid wordt gegeven aan de woonproblematiek van mensen in armoede. Elke dag reizen zij met de Woonzaak-caravan als actieplatform van oost naar west door Vlaanderen!  Meer info via www.woonzaak.be

Ken jij een lokale partner of een Rap op Stapkantoor waarmee jouw afdeling graag wil samenwerken? Laat het ons dan weten via vrijwilliger@pasar.be en we bekijken samen hoe Pasar jou hierin kan ondersteunen. 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer