Schilderen met Ensor

1 minuut leestijd

Laat je niet vangen door zijn Engels klinkende naam: James Ensor is geboren en gestorven in Oostende. De pionier van de moderne kunst woonde en werkte meer dan dertig jaar in de Vlaanderenstraat en zijn woning is pas helemaal gerestaureerd.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Maar behalve meubels van begin twintigste eeuw en reproducties van zijn bekende werken, is er voortaan veel meer te ontdekken. Het aanpalende pand is nu een interactief belevingscentrum waar je schilderijen tot leven wekt of zelf afwerkt.

Kinderen kunnen op stap met de kamerknecht die hen verhalen vertelt en dingen laat doen. In de laatste ruimte wacht nog een wisselexpo, tot eind september gaat deze dieper in op de band tussen de kunstenaar en Oostende.

Wie daarna nog niet genoeg heeft van de man die zo vaak maskers schilderde, kan met een app op stap door de stad. Acteur Wim Opbrouck vertelt als James Ensor op 13 plekken over zijn leven en de geschiedenis van de stad.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer