'Schilderen was helemaal nieuw voor mij'

De Coronatijd heeft een grote invloed op onze vrije tijd. In crisistijden zien we soms duidelijker wat belangrijk is. Misschien kunnen we er zelfs iets uithalen voor de toekomst. Pasar gaat de komende weken op zoek naar vrijetijdsverhalen en –ervaringen. Vandaag laten we actieve vrijwilliger Clement De Groote (84) aan het woord. 

Wat is je favoriete vrijetijdsactiviteit tijdens de lockdown? Deed je dit ook al voor de lockdown?

Uitstapjes om in groep te doen opzoeken, foto's selecteren enz.. Knutselen heb nu ontdekt en dat schilderen op doek ook een fantastische bezigheid is (ontdekt op you tube). Het schilderen was helemaal nieuw voor mij.

Welke activiteiten ga je (proberen) behouden  en waarom?

Alles, er zijn er die noodzakelijk zijn voor de werkgroep en de andere voor eigen ontspanning . En mijn vrijwilligerswerk als chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale terug opnemen.

Wat is het eerste dat je zal doen na de lockdown?

Uitzoeken of een geplande midweek aan de Moezel kan doorgaan (20 aug.). En de geplande activiteiten van de werkgroep zo snel mogelijk opstarten (eindelijk).

Hoe ervaar je je vrije tijd in lockdown?

Heb er geen extra moeilijkheden mee, had sowieso al veel vrije tijd (24 jaar op pensioen).

Mis je je gebruikelijke sociale contacten heel erg? En heb je eventueel nieuwe manieren geprobeerd om contact te houden tijdens de lockdown? Zoja, hoe ervaarde je deze?

De sociale contacten heb ik echte gemist. Via mail of andere media is het toch niet zoals het vroeger was. Niet kunnen gaan eten in het buurtrestaurant was ingrijpend. Dit allemaal zelf moeten oplossen, was niet altijd even gemakkelijk.

Wij zijn ook benieuwd naar jouw vrijetijdsverhaal. Deel je verhaal met ons en anderen. Heb je vragen, contacteer isabel.haentjens@pasar.be

Deel je verhaal met ons