Tijdreizen rond Treignes

1 minuut leestijd

Arthur Masson is een naam die bij ons niet meteen een belletje doet rinkelen, maar in Franstalig België werd de schrijver net voor de Tweede Wereldoorlog heel populair.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Veel van zijn romans spelen zich af in de Viroinvallei en in 1980 werd dan ook een toeristische route gecreëerd door de streek.

Die Arthur Masson-route wordt nieuw leven ingeblazen op een bijzondere manier: je kan de 77 kilometer nu afleggen in een glimmende oldtimer.

Door de raampjes zie je kalkgraslanden en loofbossen, in de auto krijg je via een scherm anekdotes en verhalen over de dorpen waar je langs tuft.

Dat je de boeken van Masson niet gelezen hebt, is geen bezwaar, al is de rit wel een goede aanleiding om de vrolijke avonturen van de Ardeense held Toine Culot te leren kennen.

www.espacemasson.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer