Twee kathedralen en een koekoeksklok

1 minuut leestijd

Tot 30 september 2021 volstaat een identiteitskaart om naar Groot-Brittannië te reizen, vanaf dan is een internationaal paspoort verplicht.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Nog een reden nodig om voor die tijd het Kanaal over te steken? Om de vier jaar mag een Britse stad een jaar lang de titel van UK City of Culture dragen en in 2021 valt de eer te beurt aan het bij ons eerder onbekende Coventry.

Vijf redenen om te gaan uitzoeken waarom dat onterecht is.

  1. De ruïnes van de gebombardeerde kathedraal en de glasramen van de nieuwe kathedraal vormen een indrukwekkend duo.
  2. The Coventry Doom, een vijftiende-eeuwse muurschildering in de Holy Trinity Church, is een middeleeuws meesterwerk. 
  3. Van fiets tot supersonische bolides: in Coventry Transport Museum huist de grootste collectie Britse voertuigen op de planeet.
  4. Het Belgische pralinemerk Godiva ontleende zijn naam aan een heldin uit Coventry die naakt op een paard door de stad reed om te protesteren tegen hoge taksen. Lady Godiva komt er nu nog elk uur uit een grote koekoeksklok gereden.
  5. Met de trein vanuit Londen bereik je de stad in een uurtje.

www.visitcoventry.co.uk

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer