Wat als de muren konden spreken

1 minuut leestijd

Dan zouden we vast onwaarschijnlijke verhalen te horen krijgen. En al helemaal als het de muren zijn van een plek waar de troepen van Napoleon zich verschansten voor de Engelse vijand, waar de Duitse bezetter kanonnen opstelde, jonge koppeltjes privacy zochten en tegenwoordig theater wordt gespeeld.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Fort Napoleon heeft na een renovatie weer de deuren geopend met een gloednieuwe expo en daarin hebben de stevige muren een glansrol gekregen. Wie dicht genoeg bij de stenen gaat wandelen, hoort bekende en minder bekende stemmen zachtjes fluisteren wat er allemaal gebeurde doorheen de jaren. In totaal kan je luisteren naar twintig verhalen op twintig locaties in de onderbuik van het fort. Beetje oppassen wel met wat je verder uitsteekt daar in Oostende, voor je het weet vertelt het fort het door aan toekomstige bezoekers.

www.fort-napoleon.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer