Winter op het strand

Woestijnzand en sneeuw: het lijkt misschien geen logische combinatie, maar in de Vlaamse Sahara is het dat in de winter wel. De ‘woestijn’ in het Limburgse Lommel bestaat uit een zand- en duinlandschap van ruim 200 hectare.

Met glinsterende meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen is het een oase van rust voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers, en al zeker met een laagje krakende witte sneeuw. Stap een lus van 3, 6 of 12 kilometer en klim onderweg naar de top van de 30 meter hoge uitkijktoren voor een weids uitzicht. Zie jij een bende eenden overvliegen? De kans is groot, want in de winter bivakkeren veel vogels bij het helderblauwe water.

Brei er na een schilderachtige wandeling meteen een unieke overnachting aan. Bijvoorbeeld bij B&B De Verloren Sinjoor, net over de grens, in de Nederlandse Kempen. Slaap er in een bowtop, een moderne variant op de traditionele Ierse zigeunerwagen, en warm op in de buitenjacuzzi. Of kies voor een luxe glampingfamilietent mét houtgestookte hottub en haard voor koude dagen. Dit is schitterend wandelen, uitrusten en heerlijk genieten van winters buitenleven.

Wandelingen in de Sahara van Lommel kun je starten bij De Soeverein – Sportveldenstraat 10.

B&B De Verloren Sinjoor vind je op 20 kilometer van de Lommelse Sahara, in de Nederlandse Kempen – deverlorensinjoor.nl – Groot Terkooijen 3, Bladel.