Avondwandelen

1 minuut leestijd

Het duurt nog wel even voor het ’s avonds lang licht is. Het kan dan wel eens voorvallen dat we nog aan het wandelen zijn als de duisternis invalt. Hoe hou je het dan veilig als wandelaar?

Helpdesk
  • Wandelen

Volg waar mogelijk steeds het gedeelte van de openbare weg dat voorbehouden is voor voetgangers. Als je toch op de rijbaan moet lopen omdat er geen voet-, fietspad of berm is, stap dan links en zo dicht mogelijk tegen de rand van de rijbaan. In groep wandel je achter elkaar. Begeleide groepen vormen een uitzondering. Zij mogen altijd op de rijbaan lopen, op voorwaarde dat ze rechts wandelen en niet meer dan de helft van de rijbaan in beslag nemen. In het donker of als de zichtbaarheid minder dan 200 meter is, moeten groepen vooraan links verlicht zijn met een wit of geel licht en achteraan met een rood licht. Fluorescerende kledij is ook overdag sterk aanbevolen.

Beantwoord door Sofie Lenaerts, Politie-inspecteur en presentatrice van Kijk Uit

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Veiligheid
Jacht
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer