Met de camper naar Noorwegen

1 minuut leestijd

In Noorwegen pikken camera’s langs tolwegen automatisch je nummerplaat op, waarna je vier tot acht maanden later een factuur in de bus krijgt. We kregen die evenwel nooit en willen nu weer naar Noorwegen met de camper. Wat zijn de gevolgen als we Noorwegen binnenrijden?

Helpdesk
  • Kamperen met de motorhome

‘Er zijn drie manieren om tolheffingen te betalen in Noorwegen. Je kan een transponder bestellen, je nummerplaat registreren bij EPASS24 of - inderdaad - de camera’s hun werk laten doen en wachten op de factuur. In dat geval betaal je wel altijd het hoogst mogelijke tarief, waardoor je rekening misschien hoger dan nodig uitvalt. Normaal valt de factuur vier tot acht maanden later in de brievenbus. Op het internet lijken ervaringen van andere gebruikers erop te wijzen dat het nog langer kan duren, tot twee jaar. Soms komt de factuur ook helemaal niet aan, als er iets misloopt bij de postbedrijven bijvoorbeeld. EPASS24 suggereert om een account op te zetten. Op jouw account kan je dan kijken of er onbetaalde facturen openstaan. Ritten over tolwegen zijn ongeveer één à anderhalve maand na de eerste passage in het systeem te zien. Je krijgt dan ook een e-mail. '

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Stickers en vignetten
Dodehoeksticker
Stickers en vignetten
Korting op Noorse ferry's
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer