Proef, beleef en geniet in Het Moment!

Welkom in Het Moment, het belevingscentrum van de Abdij van Averbode! 

Ontdek het abdijleven en de levende traditie in landbouw en voeding en geniet binnen de muren van ‘de abdij van de Averbode’-producten zoals bier, kaas, brood, peperkoek en speculaas. Een unieke plek op het kruispunt van de drie provincies, in de rustgevende omgeving van een abdij met een actieve gemeenschap norbertijnen. 

Stap door de grote poort binnen op ons zalig terras en maak kennis met het prachtige zicht op de abdij van Averbode. Verschillende infodragers op het binnenplein vertellen jou meer over de abdij en het abdijleven. 

Ontdek daarna het Abdijcafé met microbrouwerij en proef onze drie huisgebrouwen bieren, enkel verkrijgbaar in Het Moment: Averbode blond (alc. 4,85%), dry hopping blond (alc. 8,5%) en Averbode donker (alc. 7%). Voor wie niet kan kiezen: probeer ze alle drie met een degustatie-carrousel. Da’s genieten met een grote G! 

Ondertussen kunnen de kinderen zich amuseren met leuke buitenspelen. Honger? Kies uit heel wat lekkers uit onze Abdijwinkel met eigen bakkerij. Hier kan je onder andere terecht voor heerlijk huisgemaakt brood, gebak en kazen. 

Of wat dacht je van een rondleiding in groep op de historische site? Je kan Het Moment vrij bezoeken of een gids reserveren voor een boeiende reis op deze historisch waardevolle plek. Naast een toelichting over de geschiedenis van de abdij en de abdijgemeenschap vandaag, passeer je langs de boerderij, abdij, paardenstallen, het washuis en Het Moment. Hier kom je alles te weten over het bakken van het brood, het maken van de kaas en het brouwproces. 

TIP: Vertrek op wandel-of fietstocht en geniet van een picknick van Het Moment onderweg. Brochures met routes vind je in de Abdijwinkel. 

Benieuwd naar meer? Ontdek, proef en beleef Het Moment via https://averbodemoment.be/