3 x Salzkammergut

Salzkammergut
2 minuten leestijd

Een paar excellente redenen om met je camper naar Salzkammergut in Oostenrijk te rijden? Hier vind je er al drie, de rest lees je in de reisreportage in Pasar Camper en Kamperen van juni 2024.

reportage
  • Kamperen

1. Fan van Red Bull?

Red Bull hoofdkwartier

Wist je dat de hoofdzetel van Red Bull in Salzkammergut, namelijk in Fuschl am See, ligt? Het futuristische gebouw staat bekend als Red Bull Hangar-7 en dient als een administratief complex, maar ook als een culturele- en evenementenlocatie. Hangar-7 herbergt trouwens een indrukwekkende collectie vliegtuigen, auto's en andere voertuigen die zijn verzameld door oprichter Dietrich Mateschitz. Hij koos de locatie door de nabijheid van de natuur, maar ook van de stad Salzburg. Het hoofdkantoor is niet toegankelijk voor het publiek, al kan je een wandeling maken door de tuin en de architectuur en de kudde stieren van Fuschl – het grootste bronzen beeldhouwwerk in Europa – bewonderen.

2. Picture perfect

Salzkammergut

De bekendste ansichtkaart van Oostenrijk, het dorpje Hallstatt, is terug te vinden… in Salzkammergut. Als je ooit het woord ‘idyllisch’ leest, stel je dan dit prachtige dorpje aan de Hallstatter See voor. Sinds de tijden van Instagram en TikTok stromen er echter zwermen internationale toeristen naar dit mijnersdorpje. Missichien toch een reden om één van de populaire fotoplaatsen links te laten liggen als je kiest duurzaam en regeneratief toerisme. Laat dat je echter niet afschrikken om de kabelbaantje van de oudste zoutmijn van Oostenrijk of de Hallstatt Skywalk, 350 meter hoog, te trotseren!

3. Van 0 tot 99

Salzburgerland kampvuur

Ieder dorp in het Salzkammergut lijkt wel over een compleet uitgeruste speeltuin te beschikken. Het is een vloek en een zegen tegelijk. Soms geraak je niet vooruit omdat de kinderen in elke speeltuin willen spelen. Anderzijds kan je tot rust komen terwijl de kinderen zich uitleven. En wie zijn wij als (groot)ouders om hen daar niet van te laten genieten terwijl we zelf even rustig zitten, hier in het Salzkammergut, waar stilzitten ook écht genieten is?


 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer