Heilzaam wandelen in het woud

2 minuten leestijd

Rond Garmisch-Partenkirchen vind je heel wat wandelmogelijkheden. Langs het Wettersteinmassief tot aan de Karwendel word je getrakteerd op meer dan 300 kilometer gevarieerde landschappen en adembenemende uitzichten. Over de Königsweg tot de Schachen, door de spectaculaire Partnachklamm-kloof of langs de Philosophenweg, er is voor elke wandelaar wat wils.

Of je nu komt voor de bergen, de gezonde lucht, om te klimmen of voor nordic walking: het aanbod is enorm. Langs de routes liggen gezellige cafeetjes en terrassen en kristalheldere zwemmeren, waar het heerlijk pauzeren is.

Woud en gezondheid: Shinrin Yoku

©GaPa Tourismus GmbH/Christian Stadler

Therapeuten maken in deze streek al jarenlang dankbaar gebruik van het gezonde klimaat en het woud voor bijzonder heilzame wandelingen. Ontspannen, mediteren en bewegen in het groen doet immens veel deugd. Het is wetenschappelijk bewezen dat boswandelingen de bloeddruk verlagen, de stresshormonen reguleren en dat ze kunnen helpen bij de behandeling van depressies. Bovendien versterken de stoffen die bomen uitstoten ons immuunsysteem. Tijdens Shinrin Yoku, ook bekend als bosbaden, voel je duidelijk die positieve effecten van het woud.

 

 

 

Gezinnen op ontdekkingstocht

De wandeling door de Partnachklamm-kloof is een must voor gezinnen! En de bergwereld rond Garmisch-Partenkirchen biedt nog veel meer: spannende avonturen voor alle generaties - van het avonturenpad in het Garmisch Classic-gebied tot ezeltochten, een tocht langs de romantische rivier de Loisach of klauteren in de klimtuin.

Fan van klimmen?

©Zugspitz Arena Bayern-Tirol/Matthias Aletsee

Wist je dat sportievelingen hier heel wat interessante via ferrata kunnen beklimmen? Zoals de routes rond de Alpspitze of in het Wettersteingebergte, waar de klim wordt beloond met een fantastisch uitzicht op de omliggende berggroepen. Zeer alpiene, goed beveiligde routes wachten in het Oberreintal, vlak naast de klassieke weg naar de Zugspitze.

Kers op de taart is de ‘Alpspitz Ferrata’, die naar de 2.628 meter hoge Alpspitze leidt, bekend als het juweel van het Werdenfelser Land. Op de top geniet je van een prachtig panorama: het dal van de Loisach aan de ene kant, de Höllental-vallei aan de andere.

Geniet van een 360 graden-panorama op de Wank

De wandeling rond de Wank is een van de mooiste panoramapaden boven Garmisch-Partenkirchen. In deze ‘natuurcinema’ geniet je van een 360°-belevenis – een unieke ervaring (waarbij, laten we eerlijk zijn, elk beeldscherm verbleekt!).

 

Meer info op www.gapa.de/en/Your-GaPa-experience/GaPa-tour-planner

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer